dijous, 22 d’octubre del 2015

Festival del cinema a Sitges

Dimecres dia 14 d’octubre, vam anar a Sitges al Festival del cinema de terror. Vam anar a veure l’estrena de la pel·lícula February. El director d’aquesta pel·lícula és Osgood Perkins, el fill del protagonista de la pel·lícula Psycho, Anthony Perkins.

El que em va agradar d’aquesta pel·lícula és que té un muntatge discontinu, ja que veiem com viuen el passat i el present alhora els protagonistes. És una pel·lícula amb poc diàleg, però amb molts sorolls. El que em va impressionar més de tot van ser els sorolls i les musiques que posaven de fons, ja que això terroritzava molt. Els colors, la foscor, el to de pell dels personatges... També penso que estava molt ben fet, ja que transmetien fredor i por.
En canvi, el que crec que no va estar gairebé van ser les ganivetades que feia la protagonista a l’hora de matar. La idea de la pel·lícula penso que és molt bona, però no calia ensenyar com assassinava als altres protagonistes. A més l’escena de tortura era molt llarga i no gaire agradable de veure.

Per acabar, deixo aquesta fotografia amb dues companyes, a l’entrada de l’hotel on estrenaven la pel·lícula a Sitges. Crec que va ser una sortida molt interessant i ens va ajudar molt per a poder elaborar millor els treballs de cultura audiovisual.

divendres, 16 d’octubre del 2015

ACTIVITAT 3: La sintaxi visual

Textura

Punt d'atenció

Inestabilitat

Equilibri

Moviment

Escala
 
Escala
 
Profunditat
 
Regla dels terços

dissabte, 10 d’octubre del 2015

ACTIVITAT 2: Lectura denotativa i connotativa


 
Denotació: En aquesta imatge veiem una fotografia, que és un retrat d’un nen de color que no somriu i té els ulls plorosos. És un primeríssim primer pla, on podríem dir que el punt d’atenció són els ulls. Ja que, per ser un nen de color, se li veu la pell molt clara, a causa de la brillantor de la foto. En canvi, els ulls els té molt foscos, és a dir, que hi ha molt contrast entre el color de la pell i el color dels ulls. Sabem que és un nen de color pels trets físics que té, ja que és una fotografia en blanc i negre i no veiem de quin color te la pell.
Connotació: Penso que el nen està trist  perquè és un nen de l’Àfrica que està passant fam. A Avedon li agradava fotografiar coses naturals, diàries, i mostrar la realitat. És per això que crec que vol mostrar que no tots vivim amb les mateixes condicions. Avedon vol ensenyar-nos que no tothom viu igual que nosaltres i que un nen de 7 anys pot estar patint de veritat.





Denotació: En aquesta fotografia veiem el retrat d’una dona gran, en primer pla. Aquesta dona porta un barret de llana, té moltes arrugues, està somrient i té els ulls molt oberts. La fotografia està en blanc i negre, el fons és blanc i hi ha molt contrast amb el jersei que porta la dona, ja que és tot negre.
Connotació: Crec que aquesta dona ha tingut càncer, per això porta el barret, per no ensenyar que no té cabell. També penso que ha superat el càncer, per això està tant contenta i emocionada. Aquesta dona ens transmet emoció, alegría, il.lusió... ja que si realment ha patit càncer, segurament es pensava que es moriria i al final ha pogut superar-lo, i això ho podem veure en la seva mirada de felicitat.
 
 

Denotació: En aquesta fotografia veiem el retrat d’un home gran, en primer pla. Té els ulls molt tancats, el cabell blanc i porta barba i bigoti. Aquesta fotografia també està en blanc i negre i podem veure que l’home no està feliç. A més, porta una camisa arrugada i sembla desgastada.

Connotació: L’home de la fotografia sembla que tanqui els ulls perquè estigui ferit. Fa cara de dolor i potser Avedon ha fet aquesta fotografia en blanc i negre perquè és trista, i el blanc i el negre no són colors vius. A més, a aquest fotògraf li agradava fer retrats amb una impactant qualitat psicològica que segons ell, era la forma d’explicar als demes coses sobre ell. És a dir, que potser quan va fer aquesta fotografia ell estava ferit sentimentalment.

divendres, 2 d’octubre del 2015

ACTIVITAT 1: Definició d'imatge

Una imatge és la representació d’un dibuix, pintura, escultura… Una imatge és una cosa que representa exactament una altra. Aquesta pot ser alguna cosa que tinguem en ment, sensacions de la vista, alguna cosa real o alguna cosa totalment abstracte que no té cap significat.

Per a moltes persones una imatge és només una fotografia, però realment una imatge representa moltes coses. Els cecs, per exemple, utilitzen el tacte o l’oïda per detectar una imatge. Nosaltres també podem detectar imatges amb altres sentits que no siguin la vista, com per exemple l’olfacte. Si olorem alguna cosa en concret ens vindrà una imatge en ment que ens recordarà aquella olor.