dimarts, 23 de febrer del 2016

Projecte final del segon trimestre

El arte de las casualidades
 
Durant la elaboració del treball final del segon trimestre, penso que he aprés moltes coses. Com a directora de vídeo he tingut una bona experiència dirigint com fer les fotos. Tinguis el paper que tinguis en el projecte és molt difícil i porta molt de temps realitzar-lo, a més a l'hora de fer les fotos sorgeixen idees noves i això complica la escaleta assignada. Ha sigut un treball una mica dur però estem molt orgulloses de com ha quedat finalment.
L'objectiu d'aquest vídeo és que la gent se n'adoni de que actualment passem massa temps pendents del mòbil i no disfrutem del que estem vivint.

 
 


Link:
https://www.youtube.com/watch?v=oBN_M9vtDBQ



Fotos del maquing off:





diumenge, 21 de febrer del 2016

Escola d'art

El divendres dia 12 de febrer vam anar a l'escola d'art i disseny de Tarragona a fer fotogrames. Primer de tot ens van fer una introducció del que s'estudia en aquesta escola i ens van ensenyar una petita exposició dels millors treballs realitzats per a un premi.
Després ens van portar a un estudi fotogràfic, on ens van ensenyar com de fàcil és controlar la llum d'una fotografía mitjançant els focos. Amb els focos també pots controlar la quantitat de llum que vols, si vols que arribi directe o no i fins i tot si vols que el réflex sigui més fosc o més grogós.
Finalment vam anar a una sala fosca a fer fotografies amb un paper especial al que no li pot tocar la llum. Aquí haviem de posar objectes sobre el paper i després donar llum, d'aqui ho passavem per diferents components líquids i al final ho deixavem reposar en aigua.
Penso que va ser una sortida molt divertida i vam aprendre molt, sobretot a l'hora de fer fotografies a la sala fosca, ja que ens va ajudar a entendre millor com feien les fotografies a la cambra fosca antigament.

Al plató fotogràfic

 
 
Fotogrames
 

Ram Giner

Dimecres dia 3 de febrer, el Ram Giner va venir a l'institut a fer una xarrada als alumnes de 1r de batxillerat que fan cultura audiovisual. El Ram ens va explicar que ell és fotògraf i que ha viatjat molt fent fotos a coses diferents a la cultura que tenim aquí.
Una de les coses que més em va cridar l'atenció és que quan veu un nen amb algun problema, o alguna situación difícil, per molt dur que sigui fer-li una foto, ell els hi fa. A més, ens va ensenyar fotografies que jo no hagués sigut capaç de fer en aquell moment.

 

divendres, 19 de febrer del 2016

Anàlisi de la imatge fotogràfica


ANÀLISI DE LA IMATGE FOTOGRÀFICA


1. NIVELL CONTEXTUAL

DADES GENERALS
TÍTOL
Batalla de Normandia
NOM DE L’AUTOR/A
Robert Capa
NACIONALITAT
França, Normandia
ANY
1944
PROCEDÈNCIA
Pàgina web: jalfocea.com
GÈNERE
Retrat


PARÀMETRES TÈCNICS
B/N / COLOR
Blanc i negre
FORMAT
Horitzontal, rectangular
CÀMERA
Leica
OBJECTIU
Normal


DADES BIOGRÀFIQUES I CRÍTIQUES SOBRE L’AUTOR/A
DADES BIOGRÀFIQUES Robert Capa només tenia 25 anys quan la revista anglesa Picture Post li va concedir el títol de “el fotògraf de guerra més important del món”, pel seu reportatge sobre la Guerra Civil Espanyola. Va recórrer diferents regions del territori Espanyol, sol o amb la seva companya, Greda Taro.
 
COMENTARIS CRÍTICS
 

 

2. NIVELL MORFOLÒGIC

DESCRIPCIÓ DEL MOTIU FOTOGRÀFIC
Aquesta imatge està en blanc i negre, podem observar un pla general d’un soldat de la batalla de Normandia. No podem apreciar gaire bé l’expressió de la cara però si podem veure que està intentant sortir de l’aigua. Porta un casc i va molt equipat. Per darrere podem veure que hi ha naus naufragant i alguns soldats. La fotografia està feta amb velocitat lenta i l’aigua està en moviment.


ELEMENTS MORFOLÒGICS
PUNT El punt d’atenció és el soldat
LÍNIA Podem interpretar línies rectes al moviment de l’aigua.
PLA/PLANS-ESPAI El primer pla de profunditat és l’aigua, el segon el soldat, el tercer les naus i finalment el cel.
ESCALA Pla general
FORMA Les formes orgàniques és l’aigua i les inorgàniques són el soldat, les naus, el casc i tot l’equipament que porta el soldat.
TEXTURA L’aigua
NITIDESA DE LA IMATGE Molta profunditat de camp, diafragma obert, tot i que es veu borrosa
IL.LUMICACIÓ Natural, la direcció de la llum és zenital
CONTRAST Hi ha bastant contrast perquè els clars són molt clars, com ara l’aigua i els foscos molt foscos, com per exemple la roba dels soldats.
TONALITAT Blanc i negre

 

3. NIVELL COMPOSITIU

SISTEMA SINTÀCTIC O COMPOSITIU
RITME Hi ha ritme en els elements que observem en el fons de la imatge, com ara els vaixells
DISTRIBUCIÓ DE PESOS La composició és simètrica, perquè hi ha el mateix nombre d’elements en un costa de la imatge que en l’altre.
LLEI DELS TERÇOS Els eixos compositius els trobem aplicats al horitzó
ESTATICITAT/DINAMISME Aquesta imatge ,tot i que està horitzontalment, transmet dinamisme pel moviment del soldat
RECORREGUT VISUAL Primer de tot mires a baix de la fotografia perquè és on surt el soldat que podem observar millor, després mires més cap a dalt i veus la resta de naus que no es poden apreciar tan clarament com el soldat
PSOE/INSTANTÀNIA Instantània


ESPAI DE LA REPRESENTACIÓ
CAMP/FORA DE CAMP El que veiem és que el soldat està intentant sortir de l’aigua per poder sobreviure i fora de camp hi deu haver més soldats i morts perquè és una fotografia d’una guerra
ESPAI Obert, a l’exterior
POSADA EN ESCENA

 
TEMPS DE LA REPRESENTACIÓ
CONSIDERACIONS SUBJECTIVES SOBRE EL TEMPS REPRESENTAT És una fotografia antiga
SEQÜENCIALITAT/NARRATIVITAT Forma part d’una sèrie fotogràfica, de la sèrie de fotografies que va fer Robert Capa durant la batalla de Normandia

 

4. NIVELL ENUNCIATIU

ARTICULACIÓ DEL PUNT DE VISTA
PUNT DE VISTA FÍSIC Picat
MIRADES DELS PERSONATGES El soldat mira cap a fora camp
ACTITUD DELS PERSONATGES Preocupats
QUALIFICADORS És una fotografia realista
VERSEMBLANÇA Sí, perquè és una fotografia real
 
INTERPRETACIÓ (SUBJECTIVA) GLOBAL DEL TEXT FOTOGRÀFIC
Penso que aquest soldat està intentant sortir de l'aigua si salvar-se per poder sobreviure a la batalla de Normandia. A Robert Capa li agradava fer fotos de la realitat i aquest era un bon moment per fer-ho. És una foto instantània d'un soldat intentant sobreviure, ja que la seva nau potser ha naufragat i ha de seguir endavant tot sol.